O udruzi

Društvo invalida rada Krapina osnovano je 14. ožujka 1970. godine za područje tadašnje općine Krapina, a na inicijativu Republičkog Saveza invalida i društveno-političkih organizacija Općine Krapina.

Društvo je osnovano da bi invalidima rada na području djelovanja omogućilo ostvarivanje prava iz radnog odnose i izvan njega, a u skladu postojećih valjanih propisa i zakona, pružanja pravne druge pomoći te povremenim okupljanjima.Dana 16. kolovoza 1997. godine osniva se Savez invalida Krapinsko-zagorske županije da bi temeljem Zakona o udrugama dana 20. studenog 1997. godine Društvo izvršilo novu registraciju te donošenjem novog Statuta djeluje pod nazivom DRUŠTVO INVALIDA RADA KRAPINA s djelovanjem na području Krapinsko-zagorske županije.

Društvo danas djeluje u skladu s postojećim propisima članica je Hrvatskog saveza udruga invalida rada. Aktivnost Društva usmjerena je i zacrtana programima rada, a prvenstveno je okrenuta svakom članu osobno i na prvo mjesto stavlja čovjeka, člana Društva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)